Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vem förstår naturen bäst?

Naturen är inte inrättad efter de behov som marknadskrafter och fritidsintressen skapar och jag frågar därför: Vem förstår naturen bäst? skriver Marita Berggren i en replik.

Annons

Signaturen Jonsson skriver om vargen (26/10) och att vargen inte ska få vinna då skribenten vill gå ut i naturen och känna sig trygg. Jag kan förstå den sorg som drabbar en hundägare som mister sitt kära husdjur och frustrationen hos djurhållare som fruktar vargens intrång.

Men förstår ni naturen? Ni kräver att naturen ska inrättas efter era mänskliga behov och alla djur som hotar detta ska jagas och helst utrotas (även om ni bedyrar att så inte är fallet). Det finns fler hot mot människor och djur men vill ni exempelvis få bort bilar, tåg och fyrhjulingar?

Naturen är inte inrättad efter de behov som marknadskrafter och fritidsintressen skapar och jag frågar därför: Vem förstår naturen bäst? Den som accepterar naturen och dess risker eller den som kräver att allt som hotar mänskliga behov ska elimineras? Jag accepterar naturen och dess risker och därför förstår jag ingenting enligt signaturen Jonsson.

Marita Berggren

Rengsjö

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons