Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vem åthutar du, Blom?

För det första kan jag inte förstå vem Thord Blom åthutar, är det någon som sagt något i detta mitt ärende till en politiker?

Annons

Om det eventuellt är mitt agerande i kommunfullmäktige i måndags, där jag pratade för motionen om inrättande av en inomhusboulebana, så är det en rättighet som jag har som vald ledamot för SPI Sveriges Pensionärers Intresseparti i kommunens fullmäktige.

Den citerade texten "kan det möjligen..." och så vidare har ingen mig veterligen sagt vid fullmäktigemötet. Det är bara att lyssna på bandade webbfullmäktige.

Boulebanan som kommunen stängt för pensionärerna, främst PRO, är en friskvårdssak för gamlingarna, många böjningar och knixande med kroppen, som motverkar stelhet vid alltför mycket stillasittande.

Därför hade jag valt denna sak som en motion, för att försöka påverka till ett beslut om iordningsställande av en dylik lokal.

Lokalen vi disponerade tidigare i Verkstäderna, har enligt uppgift sedan stängningen, använts som en lagerlokal. Nu är den under ombyggnad för att användas av mediaprojektet, ungdomar alltså!

När Verkstäderna tillkom omkring 2005–2006 lät det så stort att vi pensionärer var välkomna dit, vi skulle få tillgång till egna utrymmen för möten, fritidsaktiviteter, var till och med på studiebesök i KPR, kommunala pensionärsrådet, men vad blev det? Se själv!

Tyvärr, som alltid när det gäller något som gäller pensionärerna i kommunen, så blev det avslag på motionen. Även på tilläggsbeslutet jag lade fram under mitt anförande.

Jag som politiker skriver motioner, en privatperson medborgarförslag, om det är något vi vill kräva i kommunen.

Den som skriver ett medborgarförslag, har också möjlighet att närvara vid fullmäktigemötet, där förslaget är på dagordningen, och prata för ärendet.

Roland Laurin, Sveriges Pensionärers Intresseparti SPI, ledamot i kommunfullmäktige

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons