Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Växla upp och visa vad ni vill

Erika Engberg (S) hade en stor poäng när hon i sin insändare (23/2) skrev att det behövs ett nytänk i Bollnäs, och hon nämnde flera intressanta uppslag.

Annons

Det var positivt, men jag saknar fler konkreta förslag och framförallt vilka visioner som den styrande majoriteten har?

Erika Engbergs insändare var bra på många sätt, men den förvånade mig samtidigt då hon representerar ett parti  som just nu inte visar några som helst framtidsvisioner, som  kategoriskt säger nej till det mesta, förhalar och försenar. Dessutom tillsattes efter förra valet det mest medieskygga kommunalråd jag någonsin skådat.

Då har jag ändå varit politiskt intresserad och följt politiken i flera svenska kommuner tidigare. Bollnäs kommunalråd syns knappt, om hon inte är absolut tvungen, och då ger hon pliktskyldigast några snabba, ofta dåligt formulerade kommentarer som lämnar det mesta att önska. Man får absolut vara en doldis, man behöver inte heller vara medial, men som kommunalråd är det väl närmast tjänstefel? 

Har ni ingen medieträning alls? Alla vi som inte röstat på den nuvarande majoriteten, vi vill se och höra vilka konkreta visioner och idéer ni har för den här kommunen! Det här bådar verkligen inte gott för framtiden. Det har gått lång tid sedan ni tillträdde och vi medborgare väntar. Varje dag.

Säga vad man vill om sympatiske Olov Nilsson Sträng, han syntes i alla fall och deltog ofta i den dagliga debatten och opinionsbildningen i vår stad under sin tid som kommunalråd. Det är hög tid för den nuvarande majoriteten att växla upp. Kavla upp ärmarna nu och visa oss medborgare vad ni vill och står för på riktigt. Det ni visar oss nu duger verkligen inte!

Kan eller vill inte kommunalrådet, så släpp fram någon talesperson som kan föra majoritetens talan utåt. Någon som har förmågan att synas, som kan föra ut er politik och ta debatten. Någon som inte bara förvaltar utan visar på handlingskraft. Kom igen nu – jag hoppas verkligen att ni inte är fullkomligt så handlingsförlamade som ni gett sken av så länge nu.

John Wendler

Bollnäs  

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons