Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vart tog visionerna vägen?

Efter snart ett år inom politiken är vi förmodligen fortfarande ganska oerfarna. Varje vecka landar det ett antal kilo papper i brevlådan med olika ärenden som vi ska sätta oss in i och ta ställning till.

Annons

Många ärenden är intressanta och de flesta, viktiga för vår kommuns framtid. Dock börjar vi ställa oss frågan, när ska vi börja lägga fokus på denna framtid och hur vill vi att den ska se ut?

I vår vardag är vi vana vid att arbeta med visioner, ibland realistiska och ibland lite halvt galna, men den gemensamma nämnaren med dessa visioner är att de handlar om möjligheter. Möjligheter till utveckling och möjligheter till välmående är bra exempel. Visionerna bryts sedan ner till mål och dessa i sin tur till delmål. Sakta men säkert sliter man på enligt planen man tagit fram för att nå dessa visioner och till slut är man framme!

Det som är härligt med visioner är att de ger någon form av framtidstro. De visar att några vill något mer och är beredda att satsa för att komma framåt. Politikerföraktet gror och vi är inte förvånade, speciellt inte efter de sista årens pajkastning om vem som har fattat vilket beslut. Inte blir det bättre av den ekonomiska situationen kommunen nu sitter i och det finns viktiga frågor som måste lösas, detta ifrågasätter vi inte. Så fungerar det även inom företag, men där väljer man att också parallellt arbeta med visioner som ger möjlighet till utveckling och välstånd på sikt. Om man inte har denna parallella process, så finns det ju ingen framtid att verka i när de svåra besluten är fattade och krisen över.

Politiker borde ha en skyldighet att arbeta med att utveckla visioner som gynnar kommunens tillväxt i större omfattning än vad vi upplever att vi gör i dagsläget. Att hela tiden kommunicera ut att vi ska spara, dra åt svångremmen, skära ner och så vidare är inte speciellt upplyftande för någon, även om det är den krassa verklighet vi sitter i just nu. Vi måste hitta en bättre balans mellan att arbeta för att lösa problemen, kontra att arbeta med att hitta möjligheterna.

En av Bollnäspartiets visioner är att vi ska bli 30 000 invånare och vi kommer att engagera oss för att denna vision uppnås. Det var den största anledningen till att vi startade partiet och den främsta anledningen till att vi lägger ner vår fritid på det här. Ett bättre samarbete över partigränserna, mindre fokus på prestigen och ett längre tänk än en mandatperiod, skulle påskynda denna process. Oavsett politisk inriktning, ålder och kön, så vill vi ändå tro att alla vill Bollnäs kommuns bästa och vi har ju en gemensam vision redan, så det kanske är dags att börja jobba aktivt tillsammans för att nå den?

Bollnäs – möjligheternas kommun. Så står det på Bollnäs kommuns hemsida. Vet inte riktigt om så många kommuninvånare känner så just nu?

Sofia Nordell och Tomas Brånedal, Bollnäspartiet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons