Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vart tog det positiva vägen?

Min förundran över uttrycken: "Kommunen med stort hjärta" och "Glada Hudik" växer för varje dag! Varför?

Annons

Jo, för mig har det snart gått så långt att jag kan säga upp min prenumeration på lokaltidningen och ändå hålla mig ajour via tv, radio och byskvaller! Till poängen! Varje dag jag slår upp tidningen och speciellt insändarsidan så verkar det som om Hudiksvallsbon själv gör allt för att krossa detta eventuella "stora hjärta" och samtidigt varnar för att vara alltför glad!? Senaste dagarna har det handlat om: Tredjefasare, Regionkommun politisk lekstuga, Vindkraft förstör vår kulturmiljö, Lyssna nu på Tomtefar, Politikeravhopp, Det är inte elevernas fel, Ännu ett nej från M, Moderaternas historia, med mera med mera. Detta är bara ett axplock från de senaste tre dagarna.

Eftersom jag själv sympatiserar med Nya Moderaterna så kan mina exempel tolkas som patriotiska, men jag blir bara så förundrad över hur vi i Hudiksvall någonsin ska kunna leva upp till dessa "hjärtan och glädjeyttringar" med denna ideliga bittra och jantelagsdominerande debatt? På ledarsidan skrevs den 2/11 många sanningens ord angående politiker som utnyttjar situationen! Vi lever i en modern "romartid" det vill säga kapitalism och egoism är de rådande negativa krafterna i dag. De kommer och går liksom börskurvor, men det gick åt h-vete för romarna till slut!

Varför har vi så svårt i dessa små brukssamhällen att samverka, samarbeta, ge feedback, glädjas åt andras framgångar, ha framtidsdrömmar, längta efter förändring och förnyelse, skaffa sig perspektiv, lyssna och lära av din nästa, glädjas över kunskap utifrån, leva i nuet och så vidare?

För mig verkar det som om historien är det dominerande "kärnämnet" i kommunen! Det är kanske därför så få klarar de rådande kärnämnena! Tony Björklund skriver (3/11): "Hälsingland ter sig ibland som bara en samling minnen. Låt oss också ha en framtid! Den finns inte utan blir det vi skapar". Skulle inte HT kunna införa en "samarbets- och positivitetsinsändarsida" i motvikt till herr Jante?

Kjell Larsson (M)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons