Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Vårt påverkansarbete sker på olika nivåer för att göra saker bättre”

Allt hänger ihop och vårt engagemang finns så länge vi har medlemmarnas förtroende, men inget är så bra att det inte kan bli bättre! skriver Kommunal, Söderhamn.

Annons

Kommunal är alla medlemmar, medlemmarna bär Kommunals frågor så att de blir starka. Medlemmarna väljer på sin arbetsplats sitt arbetsplatsombud som för gruppens talan. Det är där det mesta av det fackliga arbetet görs, varje dag i veckan, dygnets alla timmar. Finns det inget engagemang på arbetsplatsen så står vi oss slätt. Finns medlemmar så finns Kommunal. I Söderhamn finns ca 1900 medlemmar, anställda hos 30 arbetsgivare, på 20 olika avtal, därtill finns ett antal som står mellan två jobb eller är sjuka, studielediga.

Vårt påverkansarbete sker på olika nivåer för att göra saker bättre, mot politiker och tjänstemän i olika sammanhang. Till exempel: på senaste kommunfullmäktige pratades det i 30 minuter om våra villkor, utifrån en skrivelse som gjorts till ledamöter där. Det händer inte så ofta! Vi med sektionstid gjorde under vecka 7-8 arbetsplatsbesök på hälften av de arbetsplatser som finns inom Söderhamns kommun. Vi fanns på förskolor, äldreboenden, hemtjänst, rehabenhet, bussdepå, kök och grupphem. Vi träffade cirka 500 medlemmar.

Till vårt årsmöte 2 mars var alla medlemmar inbjudna. De förtroendevalda ombuden träffas varje månad för infoutbyte. Yrkesträffar, medlemsmöten är andra forum för alla medlemmar Vi kan alla alltid bli bättre på att berätta vad som görs, både övergripande och på arbetsplatsen. Då blir vi starka och stolta kommunalare. Allt hänger ihop och vårt engagemang finns så länge vi har medlemmarnas förtroende, men inget är så bra att det inte kan bli bättre!

Barbro Andersson

Mats Hedberg

Kommunal

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons