Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vart är Centerpartiet på väg?

Jag har varit centerpartist i över 50 år, även varit aktiv i både nämnder och fullmäktige i Bollnäs kommun, och även jobbat inom byarörelsen i många år.

Annons

Nu är jag före detta centerpartist i och med att partiet sviker människorna ute i byarna motsats till vad partiet stått för. Vad jag sett så är det endast en centerpartist i kommunen, som tydligen läst vad partiet vill om utvecklingen av landsbygden, vilket är Irene Frank. Heder åt henne.

Tänk om Centerpartiet hade hörsammat KD:s och M:s och Bollnäspartiets förslag om att behålla samtliga skolor, så hade vi sluppit dessa nedläggningsförslag om nedläggelse av Söräng, Västansjö och Segersta skolor.

Det har inte framkommit något under hela processen om varför det måste tas ett så ödesdigert förslag till beslut om nedläggelse. Samtliga påstådda anledningar som antyds har visat sig vara grundlösa när fakta kommit fram.

Nu hoppas jag att samtliga partier kommer till träffen i Segersta tisdagen den 12 juni och lyssnar till befolkningen från byarna. Jag hoppas även att samtliga partiers fullmäktige ledamöter läser igenom skrivelsen, som är insänt från byarna, och förhoppningsvis har fått före fullmäktigesammanträdet, och då kan fatta rätt beslut, kasta all prestige och avslå det liggande förslaget, så byarna kan fortsätta utvecklas och ej avvecklas.

Fullmäktigeledamöter i Bollnäs kommun, var tuffa och gör ett beslut som är annorlunda än vad allt för många andra kommuner tagit och misslyckats. Marknadsför Bollnäs kommun som kommunen som behåller de små skolorna. Då kommer det att få genomslag i hela Sverige, vilket gör att fler flyr storstäder och storskolor och flyttar kanske till Bollnäs kommun.

Avslå liggande förslag!

Pelle Svedberg den äldre, Segersta

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons