Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Värmestugan är till för alla

Annons

Ensamma, missbrukare, hemlösa, arbetslösa, ja alla är välkomna till värmestugan. De gäster som vill kan ta en dusch och få rena kläder, köpa fika, sitta ner och läsa en tidning, se på tv eller umgås.

Personalen som jobbar där har en bred kompetens av kurser och egna erfarenheter i verkliga livet. Jobbet de gör är värdefullt för gästerna som får socialt stöd och hjälp med andra saker som att ta kontakt med olika instanser som till exempel soc.

En del av volontärerna är arbetstränare, även de har erfarenheter från Riagårdar och det verkliga livet. En del är förtidspensionärer som får ett ställe att gå till och känna sig nyttig och behövd.

Personal och volontärer sköter kaffet, loppis, hjälper de som vill ta en dusch och få rena kläder, tvättar och ser till att värmestugan hålls snygg och trevlig. Samtidigt som de är medmänniskor och ett stort stöd för gästerna. Några av gästerna har fått sådant stöd att de vill försöka kämpa mot ett nytt liv, tagit steget att gå på behandling.

En del företag och medmänniskor har sponsrat med möbler, kaffe, bröd, blommor och kläder.

Grundarna till värmestugan är Stenbackens kooperativa, de hjälper till med diverse göromål samt att de skänker saker till loppisen så att värmestugan kan fortsätta drivas.

Vill till sist säga att för många är värmestugan ett andra hem dit man kan gå och vara sig själv, veta att det finns någon som lyssnar om det känns tungt, veta att man kan få något i magen, veta att man kan få rena kläder efter en dusch och kanske inte behöva känna att man blir dömd för att man är den man är.

Värmestugan är början i en fas som kan leda till så mycket mer i framtiden. Det tar tid att bygga upp en relation med alla som är inblandade så vi hoppas att med mer tid kan få bevisa att värmestugan behövs.

Marianne, Ing-Marie, Fredrik, Conny och Ingela

volontärer/frivilliga

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons