Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför så dålig bevakning av Hälsingland, SVT Gävledala?

/

Bevakningen av Hälsingland är snedvriden.

Annons

En politiker ska aldrig klaga på massmedierna. Man vet aldrig om det kan straffa sig. Med SVT-Gävleborg tar jag knappast någon risk. Hit kommer den ytterst sällan och mina eller andra miljöpartisters förslag och eventuella framgångar intresserar den inte ett dugg. Men det gör däremot alla skeden i alla upptänkliga rättegångar. Misstänkt, häktad, frisläppt, dömd, överklagas, ja det finns många nyheter i samband med de tragiska brott som förekommer i vårt län, eller på något vis berör vårt län. Jodå och då är Gävleredaktionen där.

Men inte ens det kan hindra redaktionen att ge sig ut på stan, Gävle alltså. Där kan man bada i Boulognerskogen numera, måtte bli uppskattat och tänk i Gävle dras det bredbandskabel också. Vet ni, sånt händer till och med i våra trakter, men hit är det ju så långt.

Fast för en rättegång kan till och med Hudik duga som besöksort.

Sommarhälsning

László

Redaktionschef Jimmy Roos svarar:

Tack för dina synpunkter. Vår bevakning av Hälsingland skulle säkert kunna vara bättre. Men så dålig som du beskriver den tycker jag nog inte att den är. Jag skall inte räkna upp vad vi gjort för hälsingereportage den sista tiden, det har du säkert koll på. Men sanningen är den att vi har en lägre bemanning i Hälsingland än i Gästrikland och Gävle. Det speglas också i våra sändningar.

Jag tycker också att det är relevant med en större andel nyheter från Gävleområdet. Det är regionen största stad. Det som händer här berör direkt väldigt många människor. Det är också i Gävle som regionledning, länsstyrelse etc. är placerat.

Det är sant att vi följer vissa kriminalhistorier som händer i länet. Vi gör det då vi menar att det faktiskt finns ett stort allmänintresse. Alla är inte intresserade, men det gäller ju för alla nyheter.

Till sist László. Det är ingen som helst fara att klaga på SVT Nyheter Gävleborg. Utan dina, och andras synpunkter, skulle vi inte utvecklas och bli bättre.

Jimmy Roos

redaktionschef

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons