Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför så bråttom med Medskog?

Då Miljöpartiet inte omnämndes i HT-reportaget om rådsslag Medskog 5/12, så vill jag här deklarera vår ståndpunkt. MP har en öppen attityd då vi har en hållbar och långsiktig utveckling av hela kommunen för ögonen i alla beslut.

Annons

Det är tråkigt att S, M och KD tar så snabbt ställning för externhandel. Det finns flera välunderbyggda utredningar och erfarenheter från andra håll som man absolut ska ta till sig. Har man verkligen läst på? Vilka ytterligare behov har vi? Vilka blir konsekvenserna socialt och för övrig handel? Var finns belägg för så många fler arbetstillfällen, vilket verkar vara det tunga argumentet?

Varuhus av aktuell typ är mycket personalglesa och varje nytt arbete riskerar ta bort två på andra håll i kommunen. Handeln i Forsa, Näsviken, Iggesund, i stan och Delsbo med mera avvecklas. Flera butiker måste slå igen, då kakan inte blir nämnvärt större. Helt utbyggt blir det ingen konkurrent till vare sig Birsta eller Valbo. Vi mister sociala träffpunkter och får ökat bilåkande. Se helheten! Med befintlig detaljplan får vi välbehövliga arbeten samt ett väl synligt rast- och tankställe där vi kan marknadsföra kommunen. Vi slipper också en del tung trafik i stan.

Från 12/12 till 23/1 finns en utställning i Hudiksvall (Guldsmeden) och snart i Forsa, Delsbo och Iggesund. Då detta har så stor inverkan på kommunen så bör så många som möjligt se utställningen och även säga/skriva sin mening. I samband med utställningarna kommer det att bli medborgarträffar där tankar kan utbytas med beslutsfattare. Vi hoppas det blir en process som utmynnar i bra beslut för hela kommunen. Vi i Miljöpartiet de Gröna vill utveckla ekokommunen Glada Hudik!

JT Danielsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons