Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför reservation i kosttillhörighet?

Jag läser i dagens (28 april) Ljusnan att C och M reserverade sig i fullmäktige mot att köken vid Ringshög och Ängslunda ska tillhöra kommunens kostenhet.

Annons

Vad är Centern och Moderaterna rädda för? Är det så illa att det är kompetens? Hoppas det inte är signifikativt i alla sammanhang…

I Bollnäs kommun finns en enhet för kostverksamhet med tre kompetenta kostekonomer. Kostenheten är en välskött verksamhet, såväl ekonomiskt som organisatoriskt. När kostenheten häromåret ansvarade även för Nytorps kök sparades flera hundra tusen – ändå fick Nytorpsrektorn återta ansvaret. Varför?

Det minsta man kan begära av de som tagit på sig politiska uppdrag är att sätta sig in i ärenden seriöst. Därmed skulle vi slippa läsa att kostenheten använder mer halvfabrikat än Ängslundas och Ringshögs kök. Så är nämligen inte fallet. Så var ligger problemet? Ta tillvara den kompetens som finns i stället för att rygga för den! Bör det inte vara självskrivet att all kostverksamhet i vår kommun ska skötas av dem som har kompetens? Har vi råd med annat? Är det försvarbart?

Inger J

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons