Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför nej när det behövs så många ja?

Nej till bandyhall vilket på sikt gör att vi "slipper" pr från sportnytt där Söderhamn-Broberg under vintern är med många gånger och vår kommun nämns.

Annons

Jämförbart med kommunerna i Syd- och Mellansverige nämns Söderhamn ofta i nyheter och speciellt i sportsammanhang. En fungerande ungdomsverksamhet som bidrar till minskat missbruk och bråk "slipper" vi ju också. Även om jag är pensionerad tycker jag att de som jobbar ihop pengarna till vår vård, skola och omsorg också ska ha ut något av sina skattepengar, inte bara betala.

Nej, till bebyggelse på den öken som Busstorget är trots att busstrafiken har flyttat från området. Att bygga samman Cityhuset med övriga centrum, gärna med lokaler i bottenvåningen mot Söderhamnsån och anordnande av verksamheter vid kajkanten skulle vara positivt för både söderhamnarna och dem som besöker vår stad. En effektivisering av parkeringsytorna skulle ge tillräckligt med p-platser som i kombination med p-klocka och hyresgästtillstånd är tillfylles.

Nej till strandnära bebyggelse på den gamla sågverks-, grusgrops- och tipptomten Sandviksudden trots att stort intresse finns för människor att flytta hit även från andra orter. Jag passerar området med båt ofta på sommaren utan att finna något rörligt friluftsliv. Någon enstaka husvagn eller husbil kanske nyttjar området max någon vecka om året.

Jag tycker inte att byråkraterna i Stockholm ska få bestämma en sådan sak, det klarar vi själva genom våra valda ombud. 08-orna har ju redan sett till sitt med 100 procent strandbebyggelse i Stockholm, Nacka, Lidingö med mera. Ändå får de tillstånd att bygga nytt ut i vattnet. I Gävle bygger man Alderholmen och i Luleå planeras strandnära bebyggelse för 1 miljard.

Det kan väl inte vara så illa att lilla Söderhamn ska offras för att storstadsfolket ska kunna få rekreation under sin ledighet och ha strövområde här uppe. Utan att vara exakt bedömer jag att varje söderhamnare, som har möjlighet till friluftsliv, har minst en kilometer av strand vid kust, insjöar och vattendrag till sitt förfogande. Strövområden har vi så det räcker. Även i skärgården som jag håller till i under somrarna finns det hur mycket plats som helst för rörligt friluftsliv.

Det är på tiden att makthavarna i Söderhamn sätter ner foten och markerar till överheten i Stockholm. Söderhamn ska inte bara vara ett bra ställe att placera asylsökande i, Söderhamn ska överleva och utvecklas, håll maktfingrarna borta och låt oss avgöra saker och ting själva. Söderhamnarna har fått ta stryk så det räcker jag tänker då på F 15, sjukhuset, LM, Korsnäs, Stora Enso med flera.

Rolf Levin

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons