Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför har linje 79 slutat gå?

Jag blir så förvånad när den politiska majoriteten lägger ner kollektivtrafiken i länet. Varför? undrar Henrik Olofsson.

Annons

Det är märkligt hur man kan göra för att utveckla det kollektiva resandet. På regionfullmäktige ställdes frågan till de ansvariga i majoriteten om någon busslinje ska tas bort och svaret blev att ingen busslinje ska tas bort under mandatperioden.

Ändå så har linje 79 slutat gå från 1 augusti 2016. Hur ska jag nu kunna åka med bussen? undrar de som bor i byarna bussen passerar. Varför har linjen tagits bort? Den har gått där sedan 1950-talet. Ingen som helst information till dem som bor i byarna som denna busslinje trafikerar.

Jag har pratat med de bussbolag som kört bussen tidigare och det är en ytterst liten besparing man gör för att inte köra linjen. Jag blir så förvånad när den politiska majoriteten lägger ner kollektivtrafiken i länet. Varför?

Varför informerar man inte de som bor utmed den aktuella busslinjen om att man tänker ta bort linjen? Varför för man inte en dialog med dem som bor där?

Varför ändrar man inte busstiderna så att fler kan åka med bussen?

Jag vet ju nu i alla fall att det löftet Miljöpartiet gav i våras var en lögn. Miljöpartiet och Centern sviker sina väljare då man säger sig vilja att hela landet ska leva. Hur ska man kunna bo på landet då de tar bort busslinjen där man bor?

För att få en glesbygd att leva upp så måste politiker ta debatten och utveckla även bussåkandet i glesbygden. Nu uppmuntrar man ju inte folk att resa med buss utan snarare till att ta bilen, i alla fall i dessa byar som 79 trafikerade. Över 350 hushåll förlorade nu sin enda buss.

Tack, Centern och Miljöpartiet, för ert svek mot glesbygden.

Henrik Olofsson

Bollnäs

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons