Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför fortsätta feltolkningen, Fridner?

De frågor som Örjan Fridner ställer kan jag tyvärr inte svara på. Detta då frågorna faller på sin egen orimlighet, skriver Christian Jensen.

Annons

Erasmus Montanus, i Ludvig Holbergs pjäs med samma namn, övertygar först sin arma mor om att hon är en sten då hon inte kan flyga. Hon blir naturligtvis bestört av hans visdom och känner genast att hon blir kall om benen likt en sten är kall. Nu är inte Erasmus ond men arrogant, så han använder sin logik till att göra sin mor till människa igen genom att förklara att stenar inte kan tala vilket mor kan, alltså är mor en människa. Mor blir naturligtvis lättad över beskedet och känner livskrafterna återvända.

De frågor som Örjan Fridner ställer kan jag tyvärr inte svara på. Detta då frågorna faller på sin egen orimlighet. Likt exemplet ovan, blir det underligt att anklaga mig och Lärarnas Riksförbund för att beröva Fridner hans demokratiska fri- och rättigheter. Fridner använder dem ju för fullt, han kommer ju till tals bland annat här på insändarsidan. Hur kan vi då ha berövat honom sina fri- och rättigheter?

Det är en rättighet att yttra sig, absolut. Det är också en skyldighet att hålla sig till sanningen. Jag har tidigare förklarat (Insänt 29/1) varför vi inte vill att skrivelsen används som den gjorts. Där kunde vår meningsväxling ha slutat. Det är mänskligt att missförstå, men varför då fortsätta sprida feltolkningen efter man blivit korrigerad? En osanning blir inte en sanning bara för att den upprepas.

Här skulle jag kunna citera Axel Oxenstierna, An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur? (Vet du inte, min son, med hur litet förstånd världen styrs?) Men det gör jag inte, i stället funderar jag över vad det är jag och Lärarnas Riksförbund berövat Fridner?

Kanske rätten att lyssna?

Christian Jensen

kommunombud i Ljusdals Kommun, Lärarnas Riksförbund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons