Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför får vi posten på så olika tider PostNord?

Jan Hedman i Ljusdal är gammal brevbärare och tycker det är ett otyg att aldrig veta vilken tid posten kommer. PostNord svarar att Ljusdalsborna i de flesta fall idag får sin post tidigare än förut.

Annons
Foto: Martina Holmberg / TT

På sista tiden har posten med postnummer 827 31 kommit klockan 10.00 ena dan och 13.30 andra dan,och som gammal brevbärare har jag tagit reda på vad som ligger bakom dessa variationer i utdelningstiderna.

Orsaken är att hela postnummerområde 827 31, cirka 900 hushåll, inte har någon fast utdelare, utan det delas upp mellan de andra postnumren i Ljusdal.

Problemet verkar vara att det inte finns någon arbetsledning på postkontoret i Ljusdal, På min tid hade vi också distrikt som vi delade på, men vi fick direktiv att tillägget skulle delas ut först och ordinarie tur efter. Då uppstår inte problemet med att utdelningen varierar cirka tre timmar.

Nu verkar det vara allmänhetens åkning, där varje brevbärare avgör vilket som hen tycker är bäst.

Det spelar ingen roll om jag får posten på förmiddagen eller eftermiddagen men jag vill inte ha tre timmars variation mellan dagarna.

Jan Hedman

Svar direkt: Det stämmer att utdelningstiderna i Ljusdal liksom på alla andra platser i landet kan variera från dag till dag. Variationen kommer vi att leva med framöver, eftersom postmängd varierar, och antalet brevbärare anpassas till hur stor mängd brev som ska delas ut.

Tidigare i höst lades transportrutterna om, vilket innebär att posten ankommer tidigare till Ljusdalskontoret, och det i sin tur har lett till att Ljusdalsborna i de flesta fall får sin post tidigare än förut.

Hans Bergander, distributionsområdeschef PostNord

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons