Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför dyr konsult i skolan?

Varför anlitar Hudiksvalls kommun en konsult för 626 500 kronor när kompetensen finns inom skolförvaltningen?

Annons

De tio föreläsningarna/handledningarna om nya läroplanen har kostat över 62 000 kronor per tillfälle. Man håller sig för pannan.

Hudiksvall har många anställda med lång erfarenhet som lärare i grundskolan. En del av dessa har slutat som aktiva lärare och arbetar i stället med utredningar och stöd. Det finns före detta lärare och rektorer med god kompetens av it-stöd och dokumentation som arbetar med internutbildningar och tar fram åtgärdsprogram för elever som riskerar att inte nå målen enligt läroplanen. Personer som utan och innan borde ha kunnat utföra den utbildning som nu kostat skolan den fabulösa summan av sexhundratjugosextusenfemhundra kronor. För de pengarna kunde man ha fått 3 000 läroböcker i svenska eller 100 laptops.

I slutändan fick man ändå anlita en tidigare rektor som säkert även han kunnat klara hela uppgiften från början till en bråkdel av vad det nu kostat.

Vem beslöt att låta en konsult göra jobbet? Vem är det som orsakat denna pengarullning? Kan någon kolla vem som attesterade fakturan och berätta för oss läsare och skattebetalare?

Skolobserver

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons