Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför brister förtroendet?

I en artikel i HT den 14 juni kunde vi läsa att ordföranden i tekniska nämnden, Håkan Rönström, saknar förtroende för Hebri/Brinkab som sökt bygglov, projektering och konstruktion för Hamnmagasinen i Hudiksvall.

Annons

Det känns lite magstarkt att göra ett sådant uttalande om ett företag som under många år haft stora uppdrag, även långt utanför Hudiksvalls kommun.

En av delägarna i Hebri/Brinkab, Urban Brink, lärde jag känna redan 1969 i samband med bygget av Hudiksvalls nya gymnasieskola. Några år senare fick han jobb som arbetsledare i Bygg Paul och har senare drivit Brinkab tillsammans med sin bror Ragnvald och senare brorsonen Peter. Jag uppfattar honom som en sansad och mycket kunnig person, som på sin meritlista har ansvarsuppdrag för stora bostads- och industriprojekt runt om i Sverige.

Bland de större uppdragen på hemorten nämner jag fastighetsbygge vid Salutorget, både demontering och uppförandet av ny bostadsfastighet där gammal stensockel återanvänts, renovering av gamla LF-huset på Kungsgatan till bostäder, parkeringsdäck i två plan vid Norra Kyrkogatan.

Även den andra delägaren, Rune Hed, har genom Sjölins smide haft stora uppdrag i hela landet förutom lokalt i Hudiksvall.

Jag kan inte låta bli att fundera över hur ordföranden i tekniska nämnden kan säga att han inte har förtroende för dessa arbetsledare och deras planer för Hamnmagasinen där de redan lagt ner en stor summa pengar.

Hudiksvalls kommun har alltså inte förtroende för det företag som haft uppdrag i Kirunaprojektet, åt Stora Enso, Korsnäs, Holmen Iggesund och Veidekke Norge.

Nu vill kommunen börja om med någon annan. Hur följs det renoveringsprojektet upp, vad finns för tidsplan, finns det eventuellt någon försäljningsklausul?

Hyresgäst och kommuninvånare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons