Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför blev mjölken dyrare?

För cirka en vecka sedan kunde man i Kuriren läsa ett reportage om ekologisk mat. Där nämndes att den ekologiska mjölken var billigare.

Annons

Tror då att försäljningen ökade eftersom det nästa gång jag skulle handla var slut på ekologisk mjölk, men, då tar Coop och höjer priset!!! Fult gjort tycker jag. Man undrar varför? Är det för att få ihop till höjd premieåterbäring eller får inte ekologisk mat vara billigare?! Vet inte om Ica gjorde likadant.

Fult gjort Coop

Coop Forum svarar: Det glädjer mig att du efterfrågar och engagerar dig ekologiskt. Det har vi gemensamt. För Coop Forums mål är att vara en viktig pådrivare för att främja produktion och konsumtion av ekologisk mat. När det gäller mejerivaror, den enskilt största kategorin, så har marknaden präglats av brist på ekologisk mjölk. Detta har nu vänt och i dag finns det överlag gott om ekologisk mjölk. Vilket borgar för att prisskillnaden blir mindre. Ett tydligt exempel är vår prissättning av ekologisk mjölk. Vi tar samma pris för den ekologiska mjölken som den vanligt producerade mjölken. Snart är vi alla ekologiska konsumenter. Det gör mig glad.

Niklas Tyni, stormarknadschef, Coop Forum Söderhamn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons