Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför bandyhall i Bollnäs centrum?

Vi har från Bollnäs Bandy tillsammans med Bollnäs Arena AB, hävdat att en arena lokaliserad till Bollnäs centrum är att föredra i förhållande till andra lokaliseringsförslag.

Annons

För det första har vi inom Bollnäs Bandy i dag svårt att engagera ungdomar från Arbrå, Rengsjö och Kilafors. Har man inte föräldrar som kan skjutsa till träning och match så är det för komplicerat att ta sig med allmänna transportmedel till Sävstaås. Vi har i dag mycket begränsat nyttjande av Sävstaås från våra skolor.

Är det månne lokalisering och kommunikationerna som spelar in? Vi behöver en hall som har väsentligt längre öppettider än fem månader och en mer genomtänkt lokalisering.

Med en lokalisering till centrum har arenabolaget tagit fram en lösning som gör att energikostnaderna minimeras och att Bollnäs Energi får leverera energin genom befintligt fjärrvärmenät i stället för att köpa dyr elenergi producerad av andra. Kylutrustningen i hallen kan därmed nyttjas på ett positivt sätt. Med längre nyttjandetid i en hall får vi möjlighet att bedriva mer omfattande verksamhet i form av läger, cuper, restaurang i arenan med mera med en verksamhet som pågår året runt.

Vår förmåga att skapa en modern förening med stabil ekonomi bygger på att vi kan bedriva goda affärsmöjligheter. Dessa finns bara i en centralt belägen hall. Vi har gjort det vi kan på Sävstaås. Där kommer vi inte längre. Följden av en hall i centralt läge är ökat antal ungdomar som vi kan sysselsätta inom bandy, flera anställda. Detta ger i sin tur ett stöd till kommunens skatteintäkter och övrig näring som handel och hotell i centrala Bollnäs.

Kommunens utredare förslog att kommunen utan förpliktelser skulle teckna ett avtal med arenabolaget som skulle kunna leda till att arenabolaget inom ett år kan fatta beslut om byggstart för en bandyhall. Signaler kommer från vissa politiska partier att man har för avsikt att förhala den här frågan ytterligare. Det är dags att våga fatta beslut någon gång. Nu krävs det politiskt mod.

Vi som arbetar med bandy kräver nu att politiker fattar beslut. Att skjuta frågan ytterligare är detsamma som att successivt ta bort alla initiativ till att utveckla bandyn, säga nej till en utvecklad ungdomsverksamhet, säga nej till ett elitlag på toppnivå och säga nej till en start på en utvecklad stadsdel. Tänk på att göra det bästa för Bollnäs Bandy och för Bollnäs!

Anders Strandberg

ordförande Bollnäs Bandy

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons