Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför är staden så öde?

Det är tråkigt, för att inte säja tragiskt att se vårt centrum i Bollnäs med sitt öde torg och sina igenbommade butiker.

Annons

Vaknade upp i söndags till strålande sol och tänkte: "Äntligen kom sommaren! Nu ska jag ta med min mamma ut på stan! Vi kan strosa lite, kanske titta i nån affär och, framför allt, fika ute. Där kan vi sitta med vårt kaffe och titta på söndagslediga människor och lapa både kaffe och solsken." Så jag satte mig på cykeln och förflyttade mig de 100 meter som skiljer hemmet ifrån centrum, på min väg mot mamman.

Och vad var det jag såg? Jo, stängt, tomt, öde så långt ögat nådde. På "torget" stod en ensam glasskiosk som självklart var väldigt igenbommad. Några vilsna själar gick ut och in på Åhlens som var ensamt om att ha öppet denna vackra dag, förutom de pizzerior och hamburgerhak som finns i staden (tack och lov). 

Sedermera tog vi bilen och styrde kosan emot Arbrå, med en förhoppning om att hitta ett söndagsöppet fik där. Men så var inte fallet. Vår utflykt slutade med kaffe och smörgås INNE på kaféet på Coop. Det var ju vackert så. Dock inte lika vackert som vädret.

Det är tråkigt, för att inte säja tragiskt att se vårt centrum i Bollnäs med sitt öde torg och sina igenbommade butiker. Måhända skulle både handel, liv och rörelse gynnas av att man hade öppet här och där när folk är lediga och kanske, som vi, kan tänka sig att strosa en dag på stan. Men det är väl att begära för mycket är jag rädd ...

Kaffesugen kommuninvånare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons