Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför är du så tvärsäker?

Svar till Lars Idon Andersson (2/5).

Med sådana tvärsäkra uttalanden som du strör omkring dig så tycker jag att du skulle vara mycket noggrann med faktagranskningen.

Annons

Kärnkraften har så många problem så jag tycker att det skulle räcka med att du redovisar fakta och håller dig till det, utan att hänvisa till en massa konstiga spekulationer.

"Enligt vissa rapporter sägs" att det pågick ett hemligt kärnvapenprogram? Varför drar du in sådana spekulationer i debatten?

Bassängerna med utbränt kärnbränsle behövde en miljon gallon vatten per minut för att hållas kylt? Varför gallon? Och var har du hittat denna fantastiska uppgift? En gallon kan vara lite mer eller lite mindre än fyra liter beroende på om man använder det engelska eller amerikanska måttet. Menar du alltså på fullt allvar att det skulle krävas fyra miljoner liter vatten per minut för att hålla bassängerna i Fukushima kylda? Upp till bevis!

Bränslestavar av zinkonium? Bränslestavarna är gjorda av (huvudsakligen) uran. Dessa löstes inte upp. Vad är zinkonium?

Utsläppsmängderna tiotals gånger större än i Tjernobyl? Varifrån har du fått denna fantastiska uppgift?

Avsevärda mängder plutonium 238 i San Francisco? Vad är en avsevärd mängd? Du kunde väl redovisa ett mätvärde och varifrån du fått det?

En miljondels millimeter plutonium? Vad är det för mått? Är det en kub med sidan en milliondels millimeter, eller är det kanske en platta som är 1 km i fyrkant och en miljondels millimeter tjock?

Om du ska debattera kärnkraften så tycker jag att den har tillräckligt många kända problem som du skulle kunna diskutera och inte kasta ur dig en massa spekulationer och konstiga mätvärden.

För övrigt är jag fortfarande helt övertygad att det skulle spara mångdubbelt fler liv om man kunde få bort rökningen än om man avvecklade kärnkraften. Eller är det tillåtet att skriva precis vad som helst när man pratar om strålning?

Sven-Erik Bengtsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons