Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Var tydliga mot våra kommuninvånare!”

Svar till Mikael Jonsson "Var tydliga mot medborgarna" (
17/1
) från Bertil Eriksson (KD):

Annons

Jonsson efterfrågar med vilka vi KD och C tänker bilda majoritet när vi vunnit nästa val i kommunen. Det är väl så att alla partier vill ingå i en majoritet för att partiets värderingar ska få genomslagskraft i politiken. Det brukar ske genom samtal och förhandlingar. Vi låter väljarna rösta i nästa val innan vi ser vilka alternativ som finns. Självklart kommer ni moderater att bli inbjudna till förhandlingar så att vi åter kan bilda ett alliansstyre i Ovanåker. Det finns ju redan nu en alliansmajoritet i fullmäktige.

Nu var det ju inte det frågan handlade om i intervjun i Radio Gävleborg utan vilka investeringar en liten kommun som Ovanåker har råd med och som vi i den nuvarande oppositionen då skulle bli tvungen att hantera om det blir maktskifte. Vi har helt klart för avsikt att ta över ledningen så fort som möjligt eftersom Ovanåker nu driver helt fritt utan styrning med en kommunstyrelseordförande som är ständigt frånvarande och som inbillar sig att hon kan strunta i att genomföra kommunfullmäktiges beslut. Att dessutom i en helsidesannons ljuga invånarna rätt upp i ansiktet och påstå att det inte blir några investeringar i Alftaskolan när vårt budgetförslag vann var magstarkt. När har vi påstått något sådant? Nu börjar det dock så sakta gå upp för både tjänstemän och politiker i den så kallade majoriteten att vårt förslag inte är så dumt efter att några tjänstemän varit och besökt den skola i Aspeboda som är det exempel som vi har hänvisat till.

Det brådskar med en ny F–6-skola på Celsiusområdet. Förhala inte det! Vi värnar också om byskolorna och därför behöver investeringar göras även där. Vi vet också att det behövs ett nytt demensboende i kommunen. Pengarna ska räcka till många viktiga investeringar och därför tar vi ansvar och är tydliga mot innevånare. Hur mycket har ni tänkt höja kommunalskatten för att ha råd med att finansiera en helt ny Celsiusskola? Var tydliga mot våra kommuninvånare!

Bertil Eriksson

Kristdemokraterna i Ovanåker

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons