Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Var med och lyft Bollnäs till en miljökommun

Med sikte på framtiden och de förändringar vi kan skönja av klimatförändringar, behov av nya energilösningar och vettiga levnadsvillkor för alla medborgare behöver vi fördjupa och förfina kvalitén i de skattefinansierade verksamheterna och våga omvärdera det vi gör och hur vi tänker.

Annons

Regering och riksdag har inga quick fix att erbjuda men genom delaktighet och inflytande i närsamhället kan vårt samhälle hålla ihop med egen kraft. Det är tid att använda vår gemensamma styrka till en uppgradering av den socialt och ekologiskt hållbara kommunen.

Det handlar om att investera i kunskap och klimatsmarta lösningar på riktigt så att när ekonomin tar fart så är det ekologiskt och socialt hållbara tjänster och energisnåla produkter som efterfrågas och produceras.

Min uppmaning till dig är att engagera dig. Var modig och våga prova det oprövade i små steg hemma och bland vänner. Våga lyssna på det som inte sägs högt eller får stora rubriker. Traditioner är bra att ha om det stödjer utveckling och förändring till det bättre. Men nya tankar måste få tänkas och bli lyssnade på.

Vår syn på bildning och kunskap avgör om den blir tillgänglig för våra barn och barnbarn. Vårt sätt att tala om andra människor vid köksbordet avgör om andra språk och kulturer blir tillgängliga för våra barn och barnbarn. Det är vi som avgör om det blir en gemensam medveten satsning på att förbättra oddsen för och med allas våra barn och barnbarn.

Jag vill se en seriös gemensam kraftsamling – i Bollnäs! Som inte bygger på ökad alkoholförsäljning och utsortering av människor. Det som leder till konflikt, rädsla, hemlöshet, drogmissbruk, våld i hemmet och uppgivenhet ska synas och motarbetas.

Jag vill se en seriös gemensam kraftsamling som tar sin utgångspunkt i delaktighet, värdighet och öppenhet. Varje Bollnäsbo, kvinna som man, är värdig att vara delaktig i arbetet med att lyfta Bollnäs till en klimatsmart inlandskommun med alldeles lagom många människor som lever gott tillsammans. Där fler kvinnor kan leva sin livsstil samtidigt som de utvecklar nya produkter för en större marknad. Där fler män vidareutbildar sig och skapar sin stolthet på ett socialt och ekologiskt hållbart sätt. Där barn och ungdomar blir lyssnade på och respekterade. Där gamla människor är medborgare som efterfrågas och deltar i det gemensamma arbetet.

I en kommun där den skattefinansierade verksamheten, företag, föreningar och medborgare tar sitt ansvar för vårt gemensamma intresse; god folkhälsa och egenförsörjning i en sund livsmiljö.

Med respekt för våra olika roller!

Erika Engberg (S)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons