Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Var inte rädd för utveckling

Bollnäs, Bollnäs vart är du på väg?

Annons

Bollnäsbor är kloka, de älskar sin stad och hoppas att den har en framtid. Det är inte säkert. Ort ställs mot ort och den starkaste vinner.

Högljudda språkrör, som Thomas Tidholm, strider framgångsrikt för det gamla: torget ska se ut som förr och hus i vår stad får inte vara höga.

Vanliga Bollnäsbor luftar sällan sina åsikter offentligt. Bland de jag möter så är det ett fåtal som förstår hur Bollnäs har råd att motarbeta etableringar som Hennes & Mauritz och Claes Olson. De vet att bygdens överlevnad handlar om arbetstillfällen.

På 15 år har Bollnäs tätort minskat med 652 personer. 1995 var vi 13 494 men 2010 bara 12 842 stycken.

En ledande professor i geografi sa en gång till mig: "En enda person kan visa vägen för ett helt samhälle, ge dem framtidstro. De som förstör är ofta i medelåldern – där finns bakåtsträvarna. Däremot tror de som är unga på framtiden och de som blivit gamla har lärt sig att det går förändra, att utveckling är viktig".

En galleria/affärshus med H&M gör torget mindre. Men vi Bollnäsbor är inte fler än att vi ryms där ändå även om bandylaget ska firas efter ett SM-guld.

Snygga höga hus nära centrum? Självklart. Det ger fler attraktiva lägenheter, nära vatten med vacker utsikt samtidigt som byggkostnaderna kan sänkas och hyrorna blir lägre.

Det är också utveckling.

Dag Eriksson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons