Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Var försiktig med kritiken

Det här med att hänga harar på väggen både är, och var, vanligt. Sen kan man ha åsikter om kvaliteten på köttet. Numer finns forskning på hur vi ska hantera vårt förnämliga viltkött.

Annons

Vad beträffar räven har den på senare tid återhämtat sig väl efter dess nergång som orsakades av rävskabb.

Harjakt är till cirka 90 procent hundsport och kanske 10 procent jakt. För att ge dig en aning om vad det handlar om är det så här: hunden ska förhoppningsvis driva haren i 120 minuter. Har den gjort det är det mycket bra, och jaktdagen är avslutad. Att skjuta haren har underordnad betydelse, vilket också märks i vår avskjutningsstatistik.

Vad beträffar räven måste dess antal begränsas, vid en stark uppgång som nu. Detta till förmån för övrigt småvilt – även de vackra rådjuren inräknade.

De groteska människor du syftar på i din insändare är som jag vet, den eller de som har mycket stor kunskap om djur och natur. Så mitt förslag är att du ska vara försiktig med vad säger och eller skriver för att inte göra dig själv löjlig, innan du har kunskap nog att bedöma.

Ingen jägare tror att han eller hon är speciella. Det handlar om rekreation, hobby likväl som mycket annat vi sysslar på vår fritid. Stödutfodring är ett exempel på vad jägare sysslar med under vintertid. Eftersök av trafikskadat vilt är ett annat exempel.

Hur du ska förklara för dina barn? Ta kontakt med en jägare, ställ frågor, kräv svar. Anmäl dig till något av naturkurs till exempel hos något studieförbund.

Läs på. Vistas i skog och mark med barnen. Och framför allt njut.

Lasse J

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons