Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Var finns modet hos Wallström

Margot Wallströms mod och rättspatos? Det är väl det sista man kan säga att hon har, skriver Mio Brolin, Bollnäs.

Annons

Det har hon väl bevisat vid ett flertal tillfällen. Först Saudiarabien där hon gick till verbal attack mot de styrande. Sedan dröjde det inte länge innan hon gjorde vad hon kunde för att mildra kritiken och när hon ej var välkommen dit fick kungen medla mellan Saudiarabien och Sverige.

Vi vet om hennes önskan att sitta i FN:s säkerhetsråd. Vidhöll hon sin kritik mot den saudiska kungafamiljen skulle hon gå miste om många arabiska röster i FN. Då betydde det ingenting att saudierna inte bryr sig om demokrati eller jämställdhet mellan kvinnor och män.

Sedan Marocko! Wallström går emot sitt eget kongressbeslut att erkänna Västsahara när Marocko antagligen hotar med att inte stödja Sveriges ansökan till FN:s säkerhetsråd. Hennes svar: "Vi ska agera tillsammans med FN".

Sedan erkänner hon Palestina. Då var det inte fråga om att arbeta tillsammans med FN. Hon anklagar Israel för utomrättsliga avrättningar av palestinska terrorister där terroristerna mördar judiska civila, kvinnor och barn. Om hon hade ett sådant mod och rättspatos borde hon väl anmäla Frankrike för utomrättslig avrättning eftersom fransk polis sköt ihjäl en arabisk knivbeväpnad man. Eller kanske borde hon anmäla Sverige och sig själv efter terrordåden i Trollhättan där polisen sköt ihjäl förövaren, med tanke på hennes rättspatos.

Tillbaka till Palestina. Palestina är ett påhittat namn av romarna för att man ville förstöra alla spår av judendomen. Inte ens koranen har namn på Palestina. Tvärtom skriver den att det är judarnas rättmätiga land.

Var finns modet hos Wallström när hon inte fördömer något sådant eller alla förföljelser av judar i allmänhet och i synnerhet här i Sverige? Den förföljelsen uppmuntras många gånger av imamer. Men med tanke på de allt mer katastrofala opinionssiffrorna så måste man väl hålla sig på god fot med de arabiska rösterna.

Om inte regeringen och Margot Wallström börjar föra en mer opartisk och rättvis Mellanösternpolitik får vi nog se en socialdemokrati under 20-procentsspärren vid nästa val. Vid Göran Perssons regeringstid hade vi nästan övergett den orättvisa Israelpolitik som gänget Olof Palme, Sten Andersson och Pierre Schori drev. Men tydligen finns det en kvarleva från den tiden i Margot Wallström. Jag har under många val varit sossarna trogen och på den tiden köpt deras Mellanösternpolitik okritiskt. Men sedan började jag lyssna till andra kritiska röster och även ta reda på fakta själv och kom fram till min ståndpunkt i dag.

Israel förtjänar kritik och ska kritiseras vid rätt tillfällen. Då ska det vara en rättvis kritik, inte bara mot en part utan mot bägge parter. Wallströms kritik mot Palestina har varit ungefär så här: "Vi fördömer allt våld men…" och hittat sätt att skylla på Israel. Att hon inte är välkommen till Israel har jag full förståelse för. Vore jag ledare i ett land som behandlas på det viset, då skulle jag inte välkomna dess representant.

Den tragiska sanningen (en av sanningarna) är att pengar, handel och status inom politiken mer avgör Sveriges utrikespolitik. Därför lämnade jag Socialdemokraterna vid förra valet.

Mio Brolin

Bollnäs

Läser du ofta nyheter i din mobiltelefon? Ladda ner vår nya app här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons