Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Var finns hjälp för vanligt folk?

Min hustru lider av reumatism, skolios och fibromyalgi. För ungefär en månad sedan föll hon omkull i hemmet. Eftersom hon slog sig ganska illa, dock utan att bryta något, fick hon fruktansvärt ont och kunde inte resa sig. Klockan var 23.30.

Annons

Efter att ha försökt hjälpa henne att komma upp under en och en halv timme utan att lyckas, eftersom hon skrek av smärta, ringde jag SOS och frågade om de kunde skicka ambulans eller brandkår, så att jag kunde få hjälp att få upp henne får jag svaret: "om hon inte har brutit något så skickar vi inte någon hjälp så ni får ringa efter en sjuksköterska"!

Min hustru är 68 år och själv är jag 61. Möjligheten att få hjälp av en sjuksköterska klockan halv ett på natten är något begränsade när man bor två och en halv mil nordväst om Delsbo.

Efter ytterligare en timme av försök att få upp min hustru i sängen lyckades jag dock, så det var väl onödigt att ringa SOS, eller? Idag den 20 februari sitter jag och lyssnar på radio när Lotta Bromée berättar att polisen i Stockholm har varit vid Karolinska sjukhuset för att se till att ambulansen kan komma fram när Victoria skall föda tronarvingen!

Nu inställer sig ett par frågor i min verklighet:

Är det fortfarande skillnad på folk och folk i Sverige?

Är det en sjukdom att föda barn?

Måste man vara bidragstagare för att få hjälp av SOS?

Det är tydligen en väldig skillnad på att bo i Stockholm jämfört med Bjuråker, eller? Som skattebetalare är jag väldigt glad att jag bor i Gävleborg, för tänk vilka kostnader det måste vara för landstinget i Stockholm med alla kvinnor som åker ambulans när det är dags att föda, och tänk vad landstinget i Gävleborg måste spara pengar när man inte behöver hjälpa vanligt folk i svåra situationer! 

Ingemar Persson

Dragsved 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons