Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Var är polisen?

/
  • Tilläggsskylten på bilden talar om att fordonet ska parkeras efter varandra på linje!

Signaturen Laglig trafikant undrar var polisen i Bergsjö håller hus. Polisen ger Svar direkt.

Annons

Trafiksyndarna i Bergsjö gör att trafiksituationen är ohållbar utanför Systembolaget och kiosken. Man blir ju fundersam då även polisen i Nordanstig verkar se mellan fingrarna på dessa förseelser och låter det få fortgå dag efter dag.

Jag gör som många andra som kan tyda vad skyltarna betyder för att parkera rätt, detta brukar oftast resultera i sura miner från folk som väljer att felparkera.

Så min fråga till polisen är: När ska ni ta tag i den trafikfarliga situationen utanför Systembolaget och börja bötfälla trafiksyndarna så vi kan få en hållbar trafiksituation igen?

Laglig trafikant

Svar direkt

När polisen tillsammans med andra offentliga aktörer i Gävleborg gjorde en trygghetsundersökning bland länets medborgare hösten 2014, så pekades trafiken ut som ett viktigt problemområde. Trafikproblem av olika slag har också varit föremål för flera av de samverkansöverenskommelser som upprättats mellan polisen och länets kommuner de senaste åren. Så problemet med trafiken generellt och att frågan är viktig för allmänheten är väl känt av polisen och vi har stor respekt för insändarskribentens oro. Därför jobbar vi brottsförebyggande och med lagföring av trafikbrott både med regionala specialenheter och i den lokala yttre verksamheten. När det gäller det aktuella fallet i Bergsjö så är vi medvetna om att en viss rörighet råder, inte minst på parkeringssidan, även om det inte alltid handlar om en trafikfarlig situation. Frågan är inte enbart polisiär utan en blandning av omständigheter, till exempel storlek på parkeringar, skyltning, vägbredd och så vidare. Vi har därför en löpande dialog med andra aktörer och har också samtalat med kommunen om lokala föreskrifter i området.

Peter Drake

kommunikationschef Polisregion Mitt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons