Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vänsterpartister kräver en ursäkt

Replik på Gillis Westmans grova och ogrundade insändare (Ljusnan 17/9).

Annons

Att kalla vänsterpartiet kommunister, visar bara de fördomar Gillis Westman sitter på. Vänsterpartiet har till skillnad från många andra partier i Sverige gjort upp med sitt mörka förflutna. Vi är inte på något sätt stolta över den historia som partiet haft till vissa delar, men att smeta kommunism som ett skällsord över dagens vänsterparti, visar bara på att man saknar kunskap om, och argument mot den politik som partiet har i dag.

Gillis blir skrämd av att vänstern tydligt tar avstånd mot rasismen, själva tycker vi det är mer skrämmande med människor som inte tar avstånd ifrån de främlingsfientliga tendenser som finns i samhället. Det är dessutom skrämmande om man inte kan särskilja vad som är den överskuggande faran i Sverige idag. Knappast är det Vänsterpartiet.

Vad gäller valsabotage, så är det vare sej Vänsterpartiet eller Ung Vänster, som stått för sånt, vi fick själva våra affischer nedrivna i valrörelsen, och i Sandviken vältes vår valstuga. Genom tiderna har vi utsatts för sabotage med ex. tegelstenar genom rutor, brandbomber och nedbrända partilokaler. Vi skulle aldrig drömma om att göra detsamma mot någon annan människa eller något parti, för vi vet hur det känns och vi tar starkt avstånd från både våld och sabotage.

Sen vad gäller demonstrationsrätten och mötesfriheten, så äger man inte rätten att stå oemotsagd. Att helt vanliga människor visar sitt missnöje med sd, genom att fredligt vända ryggen till, är inte vad vi kallar beväpnad. Sen om Gillis fantiserat om smällare, raketer och ägg vid Sds besök i Bollnäs, det kan vi inte göra något åt, det är fortfarande fritt att fantisera. Här förekom dessutom inget sånt enligt de rapporter vi fått. Vi medverkade förresten inte heller då Åkesson var i Bollnäs.

Att dessutom klumpa ihop Ung Vänster, vår ungdomsorganisation med Revolutionära Fronten och AFA, det är gravt kränkande. Ung Vänster är en organisation som tar avstånd ifrån all slags våld, och de medlemmar som inte följer de regler som finns för lämpligt uppförande utesluts obönhörligen.

Vi tror knappast att våra Ung vänstermedlemmar tycker det är speciellt kul att bli dragen över samma kam som de autonoma våldsrörelserna eller att bli anklagade för att göra inbrott i valstugor. I övrigt så lever vi inte längre på 50-talet, och Tage Erlander är ett minne blott. I dag har vi snart en vice talman i riksdagen som tillhör ett rasistiskt parti, det ger snarare vibbar om att det är ett brunt 30-tal som stundar.

Vänsterpartiet Bollnäs

Ung Vänster Bollnäs

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons