Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vakna upp till ett värdigt Sverige!

Trodde inte mina ögon när jag läste att Naturvårdsverket förväntas tillåta pilbågsjakt, någonting som varit förbjudet sedan 1930, skriver signaturen Hanseman.

Annons

Men nej, det kan inte vara ett aprilskämt eftersom 1 april redan varit. Vad är det som händer i det svenska samhället? Håller det på att utvecklas till en stor nöjespark och cirkus, med skjutbanor, fyrhjulingar, motocross-, skoter- och rallybiltävlingar i tid och otid?

Och nu vill den hormonstinna jägarmaffian börja mörda oskyldiga djur med pilbåge. Vilket skämt! Det är nu hög tid att de hormonstinna jägarnas makt minskas, för de är ju de som bestämmer vad som är rätt och fel i skog och mark. Enligt min mening borde allmän jakt – döda oskyldiga djur för nöjes skull – förbjudas helt, eftersom det strider mot allas rätt till ett drägligt liv. Tusentals djur skadeskjuts i våra skogar varje år och lider fruktansvärt. Djuren har lika stor rätt till ett värdigt liv på detta klot som vad djuret människan har, vilka ju är de som terroriserar, förstör, och demolerar allt som kommer i vår väg.

Hur går vi till väga för att stoppa detta vansinne? Förbjud allmän jakt för nöjes skull! Einstein sa redan för 80–90 år sedan apropå den idioti som präglar vårt samhälle: "Titta djupt in i naturen vad den har att erbjuda och du vill förstå allting så mycket bättre" och "endast två saker är oändliga: universum och mänsklig dumhet, och jag är inte säker på universum."

Vakna upp till ett värdigt Sverige!

Hanseman

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons