Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vakna upp, Åsa

Åsa Äng Eriksson (M) vill som vanligt frånhända sig allt ansvar i Brotorgsfrågan. Skyller alltid på andra och tycker att torget är bra som det är.

Annons

Vi har inte för avsikt att beskriva händelseförloppet med Brotorget sedan det såldes 2007, den historien kan alla och det är bara att konstatera att mycket hade kunnat göras betydligt bättre.

Nu är vi där vi är, kommunen äger torget och vi ska göra en lösning för torget som är trevligare och tillgängligare än det har varit sedan Brotorget revs. Det ska bli en temporär lösning som är bra för sommaren 2011 och som delvis kan användas i det kommande arbetet med formandet av det nya Brotorget.

Den politiska majoriteten i Bollnäs kommun vill att Brotorget ska vara en mötesplats och ett levande torg för medborgare i alla åldrar. Det är målsättningen, vägen dit får gärna ta lite tid, bara det blir bra när det är klart. Det är ännu inte fastlagt när Brotorget ska stå färdigt, det är många frågor som ska arbetas igenom. Det är viktigt för oss i majoriteten att möjliggöra för alla intresserade medborgare att framföra sina idéer och åsikter till utformning av torget.

Kommunstyrelsen har utsett en politisk styrgrupp som ska ansvara för arbetet med att forma det nya torget i dialog med alla intresserade. Vi ser mycket positivt på den processen och snart är processen i gång. Vakna upp Åsa, det är 2011 nu och välkommen att delta i arbetet!

Stefan Permickels (S)

ordförande kommunfullmäktige

Marie Centervall (S)

ordförande kommunstyrelsen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons