Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Våga tänka större

Mitt arbete som tjänsteman och ensam 90-talist i en tidlös organisation är nu slut.

Annons

Alla yngre förmågor jag har fått möta, som jag känt igen mig själv i och som jag fått äran att samarbeta med ni har varit fantastiska. Till dem av er som har blivit brända av den offentliga verksamhetens ibland något sega processer – jag är övertygad om att det är ni som kommer förändra detta! Till alla er som kämpat för ett allaktivitetshus, antirasism, bättre skolmat, och internationalisering av kommunen – jag tror inte ni förstår vad ert engagemang har betytt för mig personligen. Den gemenskap och den glöd som ni besitter kommer ta er precis vart ni vill i livet! Och nog är jag övertygad om att jag inte är den sista 90-talist som kommer att arbeta i förvaltningshuset.

Alla människor brinner för något, sorgligt nog får inte alla chans att visa för vad eller ännu mer tragiskt – samhället ger inte rätt förutsättningar för att få brinna! Glöm inte att låta människor få rätt förutsättningar.

Om jag var lokalpolitiker i Ljusdals kommun i dag, den här mandatperioden, så skulle jag lägga undan det samtalsklimat som är på sammanträdena och i stället satsa på att jobba för målen till visionen ”Sveriges bästa skola”. För våra barn och unga förtjänar inget annat än just det. Jag skulle tänka mer integrerat när jag utvecklade Östernäs och anse att det tyngsta mervärdet är mötet mellan människor på platsen. Jag skulle lägga förslag om att hälften av alla offentliga sammanträden flyttades ut till skolorna – för det är där vi har störst potential att utveckla demokratin. Inför kommunens nya visionsprogram skulle jag prioritera ungas idéer och visioner för Ljusdals kommun högst eftersom att det är de som vet hur vi bäst når ett hållbart samhälle för framtiden. Om jag var lokalpolitiker skulle jag våga tänka större – världen globaliseras, ska vi ställa oss utanför?

Slutligen vill jag berömma Ljusdals kommun för de 20 år jag bott och verkat här – här har jag fått lära mig att tänka utanför ramarna och här har människor stöttat mig till att hela tiden utvecklas.

Järvsö och Färila – företagarglädje, ideellt engagemang när det är som bäst och en anda som är svårslagen – det är inte för inte som jag är där jag är i dag.

Lovisa Mickelsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons