Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Våga höja skatten!

Det börjar bli dags för kommunalrådet Marie Centerwall att sätta ner foten och agera om hon inte ska gå till historien som det mest handlingsförlamade kommunalråd som Bollnäs kommun någonsin haft.

Annons

Släpp prestigen och övertyga dina kolleger i majoriteten om att det är dags att höja kommunalskatten om ni ska ha någon chans att återupprätta det politikerförtroende som (tyvärr) dina företrädare på posten så duktigt raserat. På så sätt kan både 15-timmarsbarn få en lunch på dagis och Sörängs skola räddas och jag förstår ärligt talat inte vad som är problemet för en majoritet av befolkningen är för detta om pengarna går till skola och omsorg. Det finns dessutom utrymme för en höjning och ändå vara den "lägst beskattade kommunen i Norrland" (vad nu det är att sträva efter?). Som läget är i dag attraherar ni varken nya företagsetableringar eller barnfamiljer/hemvändare till kommunen. Skulle snarare säga tvärtom – ni gör er till åtlöje med den politik som förs med det ena horribla besparingsförslaget efter det andra där dessutom inga beslut blir fattade i tid för alla i majoriteten är så förtvivlat rädda om sitt eget politiska skinn – kom ihåg det väljare!

Nu är jag trots allt inte dum i huvudet utan jag förstår att något måste göras på "skolfronten" med det elevunderlag som finns men jag vädjar ändå till er (Lahenkorva!) att tänka till både en och två gånger innan ni ger er på byskolorna som på alla sätt är en landsbygdskommuns ryggrad!

Slutligen efterlyser jag återigen en granskning av Ljusnan gällande det superlyckade "projektet kulturkvarteret". Eller är det så att det finns för många folkpartister med i beslutsprotokollen?

Mats Olsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons