Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vaddera inte verkligheten

De högstadiediskon som kommunens fritidsledare anordnat sedan ett 15-tal år är åter igen uppe för diskussion.

Annons

Nu handlar det om en mamma som i Ljusnan 19/1 går ut och kräver att dessa diskon bör byta lokal eftersom hon anser det inte lämpligt för ungdomar att vistas i krogmiljö där de exponeras för ölflaskor bakom baren.

Jag hävdar motsatsen av flera skäl. Jag vill hävda att det är positivt att förebilder som fritidsledare, polis, fältassistenter och nattvandrare visar våra snart vuxna ungdomar att man kan vistas ute i vuxenmiljöer utan att dricka alkohol. Vi måste låta den drogfria verksamheten komma i första hand i stället för att lägga fokus på väggarna runt omkring. Jag tror inte att ungdomar i dagens mediesamhälle påverkas på något dramatiskt sätt av ölflaskor som står bakom en disk. Att vaddera verkligheten för ungdomar och låtsas om som att alkohol inte existerar är att göra dem en björntjänst. Ölflaskor finns överallt från Systembolagets skyltfönster till vår lokala pizzeria.

Den centrala frågan är om ungdomarna vill ha kvar sina kvällar på Tranan, är nyktra och sköter sig, varför ska vi vuxna peka finger och ta ifrån dem detta?

Jag tycker att vi ska vara tacksamma för att våra ungdomar har möjlighet att få vistas ute i en trygg miljö med många vuxna. I slutändan är det väl det som vi alla vill, att våra ungdomar ska få möjlighet att förbereda sig för vuxenvärlden i ett drogfritt sammanhang?

Joel Sundström

pappa och före detta fritidsledare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons