Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad har du gjort för Norrbo?

Förre kommunstyrelseordföranden Sven-Åke Thoresen kritiserar att Norrbo sockenförening och dess ledning verkar för lokal nytta i form av bygdemedel.

Annons

Medel som ska utbetalas till föreningar och verksamheter från vindkraftsproduktion. I vanlig ordning misstänkliggör han allt samröre med vindkraftsproducenter och kräver att sockenföreningen ska redovisa alla bygdemedel årtionden framåt.

Det skulle vara på sin plats också för Thoresen, som påpekas i insändaren sedan flera år haft fritidshus vid Norra Dellen, att redovisa sina insatser för bygden. Vilka bygdemedel har han ordnat till föreningar och verksamheter i Norrbo? Han har ju under många år åtnjutit förmånen att vistas i landskapet som vårdas av de fastboende samt plocka bär och svamp på markägarnas marker. Och då menar jag inte insatser som betalas av skattemedel, som vi alla boende i kommunen betalar, utan arbetsinsatser och medel utöver dessa som ger ett uppsving för bygden.

Kanske skulle det vara möjligt för Thoresen, med sina kontakter, att förhandla med ägare av kärnkraftverk om bygdemedel. Dessa påverkar i allra högsta grad även Norrbo, vi minns alla Tjernobyl-katastrofen. Lyckas han utverka bygdemedel av dessa så kanske den cesiumkontaminerad svamp som Thoresen brukar plocka i Norrboskogarna smakar bättre!

Gunnar Grenholm, Via

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons