Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad händer med Ljusdals-Posten?

Många ortsbor tänker och säger att det pågår en avlokalisering av Ljusdals-Posten och att det blir färre och färre artiklar med lokal anknytning, menar "LjusdalsBo". Svar direkt från chefredaktören Tomas Froms.

Annons

Jag påpekade det tidigare i somras men fick veta att det lokala finns att tillgå digitalt. Det är ointressant eftersom papperstidningen fortfarande dimper ned på hallmattan! Hemmalagets matcher i fotboll är sparsamt belysta i notisform eller på resultatbörsen, medan de andra hälsingelag uppmärksammas med stort uppslagna referat med bilder.

Läsarbilden kommer allt oftare från platser utanför Ljusdals gränser, för att inte tala om vinjetten Så skrev vi då, för 50 och 25 år sedan, som har blivit Hälsingearkivet för 30 och 50 år sedan. Är det brist på material, som orsakat sämre lokal anknytning i dess innehåll? Insändarsidan börjar också tappa sin lokala prägel. Utom nu då!

LjusdalsBo

Svar direkt

En ständigt växande skara av våra läsare/publik/annonsörer/kunder förväntar sig att vi är snabba och relevanta digitalt. Sportens läsare har länge krävt att få läsa det lokala i mobilen eller datorn, mer eller mindre då slutsignalen ljuder. I våra papperstidningar har vi en gemensam Hälsingesport där mycket ska samlas och samsas, därför får de lägre divisionerna en mer undanskymd plats. Digitalt ser det ofta annorlunda ut.

En del av vårt fasta material på övriga sidor är också gemensamt. Dels för att underlätta det digitala arbetet, men också för att många har efterlyst en litet bredare utblick över landskapet.

Tomas Froms

chefredaktör och ansvarig utgivare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons