Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad händer med Beroendecentrum?

För en tid sedan skrev jag en insändare gällande kommunens besparingar och hur det drabbade Beroendecentrum. Fyra terapeuter skulle bli två, men allt skulle funka som vanligt enligt Mattias Benke (S), ordförande i socialnämnden.

Annons

Nu börjar förfallet, en av de två återstående terapeuterna, som även var med att starta verksamheten har valt att gå vidare i karriären, till ett liknande jobb men med en helt annan trygghet (och lön hoppas jag). Och jag förstår verkligen det, för vem vill segla över Atlanten i ett sjunkande skepp om man kan gå torrskodd på ett annat?

Det kanske var detta scenario man var ute efter från början. Om man skär ner personalstyrkan kraftigt, kanske övriga anställda tröttnar på grund av arbetsbelastningen och då kan politiker och tjänstemän skylla på att ingen vill jobba med missbrukare och lägga ner verksamheten helt, med en förhoppning att vi vanliga dödliga medborgare fogar oss i leden och med vårt usla minne glömt detta till nästa val.

Mattias Benke skulle följa detta med stort intresse, men jag tror inte han räknat med denna utveckling, som bland annat jag insåg direkt.

Jag har förmånen att få göra klar min behandling med den (enligt mig) mest kompetenta terapeuten kommunen har, men jag tycker synd om dem som kommer efter mig och som inte hamnar i den privata vården, dit kompetensen flyr. Ingen skugga på den enda terapeut som är kvar 1 februari.

Ja, jag vet att det finns en till terapeut som är uppsagd och kan slutföra behandlingen för dem som är kvar efter mig.

Men efter det då?

Jag har fått lärt mig att böja på nacken och erkänna mina brister och fel och åtgärda dessa, det finns en del att lära av det, eller hur Mattias Benke.

Micke Krantz, alkoholist

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons