Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad gör skolan åt kränkningar?

Jag är så besviken på Kilbergsskolan och dess personal.

Annons

Det står i deras likabehandlingsplan att de har rastvakter vilket främjar trygghet – bullshit, vad gör rastvakterna de få gånger de är ute? Och på vilket sätt har de främjat trygghet, när mitt barn gråter och aldrig vill tillbaka till skolan efter att ha blivit utsatt för kränkande behandling såsom öknamn, utfrysningar, hånskratt med mera. Och när barnet i fråga vänder sig till en lärare om hjälp och den läraren svarar med att det där får ni lösa själva, då måste jag fråga, hur går det då med arbetet för likabehandling?

Jag fattar inte varför Kilbergsskolan inte klarar av att följa de lagar som finns i Sverige? Det brister på så många punkter, att vi funderar starkt på om vi helt enkelt ska ta vårt barn därifrån. Vi skickar de käraste vi har till en skola som i våra ögon inte bryr sig om barnen. Hur kan rektorn stå och tala på skolavslutningarna om hur bra detta år har varit med mera, för det här året för oss har bara varit skit. I ett helt år har vi bett om hjälp, hjälp som enligt skollagen ska erbjudas dem som behöver det, men får till svar – vi jobbar på det... Hur då vill jag veta? Vi har tröttnat på Kilbergsskolan och dess personal, samt rastvakter som hellre solar sig än att engagera sig i barnen och vad som pågår på raster och i korridorer. Flera gånger när vi hämtat vårt barn så hör vi hur barnen kallar varandra för fula ord, de bråkar och knuffas och förbi går en personal som inte säger något. De kanske ska lösa det där själva... Vad vet jag, tragiskt tycker jag att det är i alla fall.

Förälder

Kilbergsskolans rektor svarar: I alla skolors uppdrag ingår arbetet med grundläggande värden. Vi har också att regelbundet kartlägga riskfaktorer utifrån diskrimineringsgrunderna för kränkande behandling.

Kilbergsskolan har enligt skollagens instruktioner arbetat fram en egen likabehandlingsplan. I den prioriterar vi det värdegrundsarbete som utförs tillsammans med eleverna.

På skolan finns även en trygghetsgrupp bestående av elever och personal som arbetar mot kränkande behandling.

Alla skolor har även omsorgsskyldighet. Därför används som regel bland annat rastvakter. På Kilbergsskolan är 6–9 rastvakter ute varje rast fördelade på olika områden.

Berit Hammarström, rektor barn- och utbildningsförvaltningen, Kilbergsskolan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons