Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad blir det av de små stugorna i Rogsta?

Sedan en längre tid står fyra av tolv lägenheter vid Ingstahemmet tomma.

Annons

Någon som bor där säger: "Väntar de ut oss en efter en som bor kvar här för att sedan riva stugorna eller kanske vi får flytta härifrån snart nog?" Oroligt!

När man vet att efterfrågan alltid varit stor på boendet här och alla verkar trivas så bra undrar man vad som är meningen. Kommer de att renoveras, rivas eller användas för annat ändamål?

Där är nära till naturen, en egen liten uteplats och om man är rörelsehindrad kan man själv ta sig ut att njuta av friheten. Man har grannar att prata med och kanske blir det en kaffestund tillsammans.

Vid behov får man besök av hemtjänsten. (Den har tills nyligen haft sin lokal i en av stugorna).

Mat kan beställas och köras ut en gång i veckan från Stamnäs lanthandel.

Stugorna har varit och är ett perfekt boende för äldre som är för "friska" för att bo på servicehuset men ändå vill känna tryggheten och närheten till det. Dit kan man gå in och äta eller hämta mat, vara med på underhållning med mera.

Om så skulle behövas är det nära att flytta in till servicehuset i mån av plats. Det är värdefullt att få bo kvar på ett område där man känner tryggheten sedan tidigare.

Man vill inte tro att det även här ska dras in på välfärden och tryggheten för de äldre. Hoppas verkligen att vi som nu blir äldre också ska få möjlighet att ta del av detta gemytliga boende.

Lena Furuskog

Fastighetschef Charlotta Butler svarar:

Det finns i dagsläget inga planer på att riva byggnaderna med hyreslägenheter intill Ingsta äldreboende.

Fastighetsavdelningen ansvarar för fastighetsunderhållet där byggnaderna och lägenheterna renoveras löpande efter behov. Lägenheterna är avsedda för ålderspensionärer som är i behov av viss hemtjänst och service och vi ser gärna att det flyttar in nya hyresgäster i de lediga lägenheterna.

Charlotta Butler

fastighetschef Hudiksvalls kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons