Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad betyder ett handslag egentligen?

Oppositionsrådet i Bollnäs, Olov Nilsson Sträng, funderar kring moralisk kompetens med anledning av det som händer i Bollnäs kommunfullmäktige.

Annons
Foto Leif R Jansson / SCANPIX

I grunden tror jag att människor vill göra gott och undvika att göra dåliga saker.

Man kan undra hur det står till med den moraliska och etiska kompassen hos vissa ledamöter av vårt nyvalda kommunfullmäktige. Att såsom Vänsterpartiet först göra upp om fördelningen av oppositionens olika platser för att sedan i omröstningen ”kuppa” sig till fler platser än vad uppgörelsen gav och skaffa sig fler förtroendeplatser än vad valresultatet medgav känns inte rätt. Att sedan till försvar säga att det har hänt förut gör inte saken bättre, att medvetet frångå överenskommelser och ”kuppa” in sina ledamöter tyder på att det saknas moralisk kompetens i detta parti.

Alla de ledamöter som sedan röstade för att ”kuppen” skulle lyckas bör också fundera på vad moral och etik betyder när uppgörelser skall formas i framtiden.

Vad betyder ett handslag eller ett påskrivet dokument i framtiden, när man inte bemödar sig om att bemöta andra som man själv vill bli bemött.

Tänk på Immanuel Kants ord ” handla så att grunden för ditt agerande kan upphöjas till allmän lag.”

Olov Nilsson Sträng, oppositionsråd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons