Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vackra ord är inte nog

Att Lennart Gunhamre (LG) är en beläst gammal man går inte att betvivla efter alla inlägg i tidningen, men jag undrar om han är riktigt logisk i sitt resonemang. Han förnekar att han bekämpar kristendomen (1/7), men har som mål ett sekulariserat samhälle (8/7).

Annons

I samma mening uttrycker han en förhoppning om att människor med olika livsåskådningar ska kunna umgås sida vid sida. Vilka kullerbyttor i tankevärlden! I en helt sekulariserad värld finns ju inget rum för olika livsåskådningar – speciellt inte den kristna.

LG har också problem med moralbegreppet, och frågar sig om det är moraliskt rätt att förbjuda abort samtidigt som det är moraliskt rätt att ha dödsstraff? Om det nu skulle vara moraliskt rätt att tillämpa dödsstraff, så kan väl detta ändå inte jämföras med att avliva ett oskyldigt foster! Vad skuld har detta foster att sona?

LG undrar även om jag känner till att det finns kristna ateister. Det som skulle utmärka dessa är att de ser Jesus om en vis människa. Att vara kristen innebär långt mer än vackra ord och omdömen om en vis människa. Det handlar om en radikal livsförvandling och efterföljd av den mästare, som visat oss vägen tillbaka till det verkliga Livet.

Jag vill också påstå att om inte det Jesus säger om sig själv och sitt gudomliga ursprung och uppdrag är trovärdigt och sant, då var han varken vis eller god. Då var han inget annat än en stor bedragare. Men att han var både sannfärdig och äkta i sina utsagor behöver vi inte tvivla på med tanke på alla trovärdiga vittnen, som följde honom och gav sina liv för att föra hans budskap vidare ut i världen. Effekten av hans lära är också sådan att det fyller oss med den största respekt, glädje och framtidshopp.

Jerker Sjölander

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons