Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utan personal ingen vård!

Mycket bekymrad läste jag artikeln i HT 15/8 om läkarflykten från Hudiksvalls sjukhus.

Positivt är dock att en oberoende journalist äntligen belyser förhållandena och inte bara vi i oppositionen.

Annons

Problemet är stort. Vi håller på att förlora en hel del kirurgisk kompetens, vill det sig illa kan hela verksamheten hotas. På medicin funderar flera av de snart färdiga ST-läkarna på att flytta till andra landsting. Många av de utlandsrekryterade läkarna på olika kliniker har redan flyttat härifrån.

Det handlar inte bara om läkare. På barnkliniken säger ett stort antal sjuksköterskor upp sig, på medicin likaså. Omöjliga arbetsförhållanden med för lite personal och en dåligt fungerande ledning anges som skäl.

Landstingsrådet Tommy Berger tycker inte att vi ska prata om problemen och påpekar att det inte är omöjligt att rekrytera. Nej, omöjligt är det inte, men det beror inte på en tillmötesgående landstingsledning, utan på att sjukhuset fortfarande, trots allt, är trevligt att jobba på. Bortser man från omöjliga order från högsta ledningen och gör det man är utbildad för, nämligen tar hand om sjuka människor, så kan det till och med vara roligt att jobba. Arbetskamraterna är trevliga och omgivningen i Hudiksvall och Hälsingland är inte så illa.

Så nog kan vi rekrytera. Men Tommy, om vi inte pratar om de problem som finns, så kan vi knappast räkna med att behålla dem, som söker sig hit!

Under mina nio år som landstingspolitiker har jag gång på gång försökt ta upp den dåliga personalpolitiken. Jag har blivit beskylld för att vara bypolitiker, när jag talat om Hudiksvall och att prata för mycket för professionen, eftersom jag är sjuksköterska. Tre år återstår av den här mandatperioden och mitt parti, FP, och jag tänker fortsätta vår kamp för invånarnas bästa. Utan personal – ingen sjukvård, så enkelt är det.

Charlotte Klötz (FP)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons