Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ut med er nu, och sitt på torget!

Var in på stadens torg idag i Bollnäs. Solen lyste med sin frånvaro, och det blåste lite. Temperatur cirka 16 plusgrader. Det räckte det för att torget i princip skulle vara folktomt.

Annons

Var är ni nu då, alla ni som protesterade mot förnyelse, och absolut skulle ha torget tillbaka i ursprungsskick, vilket det aldrig blir? Hur kommer det att se ut där när hösten har gjort sin entre, för att inte tala om vintern? Hade det inte varit bra då, med ett innetorg också som alternativ?

Hade man gjort som det var tänkt ifrån början så hade vi haft bägge delar. Ingen kan väl tro att någon hade tänkt att bygga över hela torgytan?

Det hade nog säkert funnits plats för både bänkar och glasskiosk, samt några leksaker ute, även om en galleria hade uppförts där. Fast det är klart, då hade ju folk även haft möjlighet att shoppa i några fler butiker, vilket Gud förbjude!

Nu förväntar jag mig att bänkarna är fyllda med bakåtsträvarna, oavsett väder och temperaturer. Det var ju det som var argumentet för att protestera. Nämligen att "vi ska ha vår samlingsplats kvar, där vi kan sitta och umgås".

Så ut med er nu, och sätt er på bänkarna och umgås! Det finns ju både regnkläder och paraplyer, och lite snö och kyla har väl ingen dött av. Det viktigaste måste väl ändå vara att alla planer på handel gick i stöpet, eller hur?

Lena

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons