Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uselt, SVT Gävleborg!

/

Signaturen Lars i Bollnäs undrar varför inte Jerker Lysells brons fick plats i SVT Gävleborgs sändningar. SVT ger Svar direkt.

Annons

Det är inte var dag vi får en VM-medalj av våra idrottare från vår region. Jerker Lysell stod för bedriften att erövra en bronsmedalj i orienteringssprinten i Skottland, men det är inget som SVT Gävleborg tycker bör uppmärksammas. Då är det viktigare att nämna fältbågskytte i Storvik och naturligtvis Nicklas Bäckström eftersom detta utspelades i Gästrikland. Det är viktigt att spegla även små sporter men någon form av prioritet på nyhetsvärdet måste det väl ändå vara. Det verkar som att redaktörernas blickar bara räcker inom Gästrikland. Skärpning SVT. Gävleborg!

Lars i Bollnäs

Svar direkt

Under sommaren har vi begränsat med sändningstid för SVT Nyheter Gävleborg och får tyvärr inte med allt som vi vill ha med i våra sändningar. Samtidigt är vår, svt.se/gavleborg, i dag en naturlig del för våra publiceringar och som ständigt uppdateras. Där finns artiklar och inslag som av olika anledningar inte är med i sändningen. Så var fallet med Jerker Lysell. På webben fanns en artikel om hans fina insats i Skottland redan på söndagskvällen den 2 augusti. Då våra morgonsändningar är korta under sommaren valde vi helt enkelt att prioritera annat morgonen efter den sändning insändarskribenten hänvisar till.  I det här fallet för att en artikel om Lysells bronsmedalj redan fanns på vår digitala plattform.

Anders Sundin

tf redaktör SVT Nyheterna Gävleborg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons