Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Usch för ryggradslösa skribenter

När fan blir gammal blir han religiös, sägs det. Ett mer passande uttryck står inte att finna till Täppas Fogelbergs krönika (24/12).

Annons

Att under årets sista skälvande dagar komma krypande med en offentlig syndabekännelse samt en förmodad önskan om att bli bönhörd, vittnar om en hållningslöshet som är frapperande. Vill herr Fogelberg med julaftonens krönika försöka förklara sig fri från sin tidigare uppfattning, enligt uttalande i HT, om att de utvecklingsstörda i Glada Hudikteatern inte längre har samma estetiska image som missbildade kalvar med två huvuden? Det är med stor beundran och glädje, man ser vad utvecklingsstörda kan åstadkomma och prestera, i jämförelse med vad en pretentiös och självgod "hornprydd" krönikör endast kan åstadkomma med sina förklenande omdömen. Eloge åt rakryggade och kritiskt granskande journalister som står vid sitt ord. Usch och fy för ryggradslösa skribenter som saknar kurage och moral.

Bert-son

Jag har aldrig sagt att utvecklingsstörda "har samma estetiska image som kalvar med två huvuden". Däremot menar jag fortfarande att Glada Hudikteatern är freakshow i lyxförpackning. Givetvis ska människor som är annorlunda få plats även i vårt slätstrukna samhälle men jag tror inte det gagnar tolerans och jämställdhet att de utvecklingsstörda transporteras runt som cirkushästar på det att allmänheten nedlåtande får sitta och gotta sig. Att sedan teaterns ledare samtidigt som han kammar in en heltidslön utför mycket lönsamma extraknäck, vars frukter han stoppar i egen ficka, är även det ett slags frekschow fast i en annan genre.

Täppas Fogelberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons