Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Upprepning ökar inte sanningsgraden

Svar till Olle Persson och Annika Persson (29/3).

Annons

Annika och Olle Persson anser att majoriteten har en dålig strategi och går i försvarsställning i stället för anfall i en insändare i Söderhamns-Kuriren.

Deras lösning till det mesta verkar vara att upprepa alternativa driftsformer in absurdum. Dessvärre blir det inte mer sant för det.

Om Anna och Pelle jobbar med samma sak hos en aktör eller en annan så skapas inte fler jobb för det.

Receptet för fler jobb i vår kommun och region innehåller framför allt tre ingredienser. Utbildning, samverkan och attityder.

Utbildning först. Det goda arbetet som pågår för att ytterligare spetsa och utveckla utbildningar som lyssnar in och svarar upp mot arbetsmarknadens behov ska utvecklas. Mer och fler yrkeshögskoleutbildningar till vår kommun och region måste till.

Samverkan mellan företag, akademi och kommunen för att tillsammans få fler jobb till stånd kommer att bli ännu viktigare framöver och där ska vi stå på tå för att tillsammans lyfta vår kommun och region.

Attityder. Mycket positivt händer i vår kommun just här och nu. Fler och fler pratar allt mer gott om Söderhamn. Låt oss bejaka och stödja det. För det är när vi blir många som berättar den goda berättelsen om Söderhamn som vi också lyckas få fler att upptäcka skärgårdskommunen Söderhamn och flytta hit och att etablera sig sina familjer och inte minst sina företag.

Sven-Erik Lindestam, kommunstyrelsens ordförande (S)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons