Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Undersköterskor har visst ansvar!

I sin insändare Jorden anropar alla vård och landstingsdirektörer (25/4) så menar Anna-Karin Vilhelmsson att undersköterskor inte har något ansvar.

Annons

Klumpigt och nedvärderande skriver hon att ”Eller kanske söka jobb som undersköterska, sköta omvårdnaden men slippa ansvaret för den, och på samma gång få högre lön…”

Vi vet inte i vilken värld du lever i, Anna-Karin, men i vår värld tar undersköterskor dagligen ett stort ansvar. Det är vi som tvättar patienterna, hjälper dem att duscha, klipper naglarna på dem, lägger om sår, stöttar och pratar med dem.

10/5 i HT så beskrivs det i en artikel att fyra undersköterskor på ett äldreboende har ansvar för 87 patienter nattetid. Är de undersköterskorna inte värda sin lön?

När du, Anna-Karin, blir gammal, så är det vi undersköterskor som kommer att utföra omvårdnaden kring dig, och vi gör det med stolthet och stort ansvar. Ska inte vi få lön för det arbete vi utför? Är inte vi värda någonting? Hur kan du säga att vi inte är värda vår lön? Fult att kränka en hel yrkeskår på det viset!

Det skulle inte vara så roligt om man som undersköterska har 20–25 års erfarenhet, också kommer det en ny sjuksköterska utan vårderfarenhet och får mer i lön. Och det är inte mer än rätt att undersköterskor har mer i lön än sjuksköterskor, det är ju faktiskt vi som drar det tyngsta lasset. Dessutom får vi ”gamla” undersköterskor ofta lära de nya sjuksköterskorna en massa, man undrar ju vad ni lär er på er fina utbildning egentligen.

Ni sjuksköterskor kommer alltid dragande med er akademiska utbildning, högskolepoäng och bla bla bla, lönen ska värdera utefter erfarenhet och inte efter högskolepoäng!

Fem undersköterskor som tar sitt ansvar och är värda sin lön

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons