Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Underhållande fullmäktige – utan Hassela

Några tankar efter kommunfullmäktiges möte i Nordanstig den 4 april: Nordanstigsbor! Tro oss, det är underhållande att gå möte ett kommunfullmäktigemöte, skriver insändarna som gör ett par reflektioner efter senaste mötet.

Annons

Titta på webbsändningen, om du inte kan besöka Bergsjögården.

Tack, Jan-Ola Hall (SD), för frågan till omsorgsutskottets ordförande Åke Bertils (S) angående hur mycket kommunen har sparat på den förestående stängningen av Björkbacken. Bertils tar då som vanligt en siffra ur luften – sju miljoner kronor. Det underlaget vill vi se. Ingen åhörare ifrågasatte svaret.

Tack Petra Modée (V) för genomgången av årsberättelsen, där du avslöjade floskler och återkommande felaktigheter. Det förefaller som om du är en av dem, som läser handlingar i förväg.

Ett stort tack till kommunrevisionens ordförande Sverker Söderström, som tydligt förklarade kommunens verkliga ekonomiska tillstånd – på väg mot en miljard i underskott! Den ende ledamoten, som tycktes uppskatta redovisningen, var Per-Ola Wadin (L). Det är svårt för lekmän att hänga med i en redogörelse för årsbokslutet, men 291 miljoner kronor i pensionsskuld föreföll borttrollade i denna. Revisionen förefaller inte tycka att det finns utrymme för en ny dyr byggnad för äldreboende i Bergsjö.

Evert Petersson och Roland Leijonberg från Hassela hade frågor, som rör Telias beslut att ta bort kopparledningarna i kommunen under detta år. Kommunalrådet Monica Olsson (S) försäkrade, att det inte blir några problem avseende trygghetslarmen. Det var lite svårare att förstå övriga svar. Är det rätt uppfattat att kommunen inte bryr sig, utan detta får vi kommuninvånare klara själv?

En mycket relevant fråga ställdes av Erik Sundberg (S) och Sven-Erik Sjölund (S): Vem har skrivit årsredovisningen? Det fanns sidor med politiska formuleringar, som inte hör hemma här.

Angående nybyggnation av bostäder hade kommunstyrelsen föreslagit detta i Gnarp. Stig Eng (C) yrkade på att bygga på fler ställen i kommunen.

Beslut togs, att bygga bostäder utifrån Migrationsverkets avsiktsförklaring och att ge Nordanstigs Bostäder AB uppdraget att för 20 miljoner kronor bygga med följande prioritetsordning avseende orter: Gnarp, Bergsjö, Harmånger och Ilsbo.

Hassela nämndes inte. Är vi förvånade?

Anki Hasselvik

Hassela

Agneta Iveslätt Bohman

Hassela

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons