Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Typiskt S att skylla på andra

Svar till Malin Ängerå (18/12).

Malin Ängerå (S), lite självkritik hade varit klädsamt! Jag har läst Malin Fundins utredning om det kommunala informationsansvaret i Ljusdal. Utredningen sågar Ljusdals kommuns sätt att sköta KIA.

Annons

Här skriver Malin Fundin följande: "kommunen har inte någon strategi för det kommunala informationsansvaret, inte heller handlingsplan eller rutiner. Konsekvenser av det blir att det är svårt att identifiera vilka ungdomar som finns inom KIA, en följd av detta blir att kommunen inte efterlever lagen". Inte efterlever lagen, Malin Ängerå, det är du som är ordförande i nämnden och har det yttersta ansvaret för dessa ungdomar.

Personer som arbetar med dessa ungdomar vittnar om ett stort mörkertal, just på grund av att det är svårt att identifiera vilka ungdomar det rör sig om. Det saknas även resurser till detta viktiga arbete. Denna information fick ordföranden på senaste nämndsmötet och ändå förnekar du att det finns ett stort mörkertal och att KIA har varit en oprioriterad verksamhet. Du har upprepat samma gamla kända klyschor och gömt dig bakom alla SKOS (samverkan skola/omsorg) tomma ord. SKOS har visat sig vara en diskussionsklubb utan någon som helst verkstad. SKOS som skulle förhindra att ingen unge föll mellan stolarna.

Att skylla på andra för sina egna misslyckanden är typiskt för socialdemokraterna i Ljusdal. Kommunaliseringen av den svenska skolan, som socialdemokraten Göran Persson genomförde, har varit förödande för den svenska skolan. Ansvaret för en lika skola för alla överlämnades till kommunalpolitiker som hellre satsar på billiga politiska utspel som skateboard-parker och konstgräsplaner än mer resurser till basverksamheterna.

Malin Ängerå agerar hellre lektant än som en kompetent ordförande i utbildningsnämnden. Det är mycket roligare att sätta upp orealistiska mål som "att skolan ger eleverna sådana förutsättningar att de kan välja fortsatt utbildnings/yrke utifrån intresse huvudsakligen". Finns detta mål stipulerat i skollagen? Men vad bryr sig socialdemokraterna i Ljusdal om vad skollagen säger, denna är ju bara ett påhitt från alliansregeringen. Kunskapsmålen är något som socialdemokraterna i Ljusdal inte fäster någon större vikt vid, egentligen bara i vägen när våra ungdomar ska förverkliga sina egna intressen.

I stället kan vi stoltsera med att vara en kommun som satsar på ungdomars fritid och hoppas att när dessa ungdomar blir röstberättigade, deras röster hamnar hos oss. Utslagna ungdomar som i många fall inte ens är anställningsbara, lämnar socialdemokraterna i Ljusdal åt sitt öde.

Jag har full förståelse för att Stina Mickelsson, S-ledamot i utbildningsnämnden, inte lät sig eget barn gå i den kommunala skolan i Ljusdal.

Bodil Eriksson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons