Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tusen nya rut-jobb

Svar till Robin Svensk (20/1).

Annons

Det handlar inte om att bara frigöra kvinnor från det obetalda arbetet i hemmet, det handlar om att hjälpa människor att få ihop livspusslet och få en stressig vardag att fungera. Äldre och barnfamiljer är den största grupperna som använder sig av skatteavdraget. Rut som reform har dock gynnat kvinnor; kvinnor som företagare, kvinnor som arbetar och kvinnor som nu har råd att köpa in hjälp i hemmet.

Du ställer dig frågan hur man frigör kvinnor från det obetalda arbetet i hemmet genom att låta dem städa i någon annans hem. Detta är ett jobb som de får betalt för, pensionspoäng och rätt till semester. Alla jobb är viktiga och alla jobb behövs! Genom rut har många nya jobb skapats och jag vägrar acceptera en nedsättande syn på kvinnor som städar! Hur kommer det sig att ingen ifrågasätter rot-avdraget lika kraftigt, där det är män som är överrepresenterade? Hur kommer det sig att det är mer okej att arbeta med en hammare än en mopp? Jobben är och kommer att fortsätta vara regeringens viktigaste fråga.

Om Sverige ska fortsätta växa starkt och behålla en balans i de offentliga finanserna krävs att så många som möjligt kommer in på arbetsmarknaden och bidrar till en stark välfärd.

Skatteverket publicerade i mitten av januari siffror för 2011 gällande rot- och rut-avdrag, och enligt beräkningar från Företagarna gjorda på dessa siffror kan man se att rut-avdraget skapat ungefär 1 000 nya arbetstillfällen under 2011.

Margareta B Kjellin (M)

riksdagsledamot Gävleborgs län

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons